Unikke bækkenvideoer Fri fragt over 500 kr. 1-3 dages leveringstid 14 dages fuld returret Support:: Tlf. 26 810 910

Hvad er et bækkenstack?

Hvad er et baekken stack
Har du undret dig over hvad begrebet "bækken stack" eller "cymbal stack" egentlig dækker over? Få forklaringen her…

Et bækken stack (eller cymbal stack som det hedder på engelsk) er når to (eller evt. 3) bækkener bliver lagt fladt ovenpå hinanden - uden der er gjort indbyrdes afstand. Bækkenerne dæmper således hinanden, hvilket giver den karakteristiske korte crash-effekt.

Hvor kommer bækken stack'et fra?

Det at stacke sine bækkener er for så vidt ikke nyt. Dog er fænomenet inden for de sidste 5-6 år blevet meget populært, særligt på grund af gospel-trommeslagere som f.eks. Aaron Spears.

Hvordan laver man et bækken stack?

Alt efter hvilke bækkener du parrer, kan du opnå meget forskellige resultater. Kombinationen kan både være et større bækken med et andet større bækken ovenpå, et større bækken med et mindre bækken ovenpå, eller et mindre bækken med et andet mindre bækken ovenpå.

Fælles for alle mulighederne er, at nøglen til et godt resultat ligger i at finde to bækkener der fungerer godt sammen.  Det være sig et china og et crash, et crash og et splash eller hvad du nu kan finde. Alt er tilladt - bare det lyder fedt!

Skal jeg bruge special hardware?

Det korte svar er nej. Faktisk skal du blot afmontere vingemøtrikken, spændeskiven og det øverste stykke filt, placere dit bækken (nummer to) ovenpå det eksisterende, og så sætte filt, spændeskive og vingemøtrik på igen, og stram så til efter behag.

Når det ikke funger

Fungerer bækkenerne ikke sammen, vil du ikke være i tvivl. Typisk vil du høre underlige summelyde, metalliske raslelyde eller måske bare alt for lav volumen. Løsningen er at skifte et af de to bækkener ud med et andet, indtil du rammer noget du kan lide.

Mulighederne er (næsten) uendelige, og det sjove ved disse stacks er ydermere, at når man er heldig, så kan man få sig et helt unikt sæt bækkener.

Se et bækken stack i funktion

Du kan se den danske trommeslager Mikkel Villingshøj spille med bækken stacks i videoen herunder.

 

Kurven er tom

VIND ET 16" HÅNDHAMRET CRASH - KLIK HER FOR AT DELTAGE I KONKURRENCEN!