Unikke bækkenvideoer Fri fragt over 500 kr. 1-3 dages leveringstid 14 dages fuld returret Kunderservice: Tlf. 26 810 910

Mit bækken drejer rundt - hvorfor?

Korrekt montering af baekken

Spørgsmål: "Mit bækken drejer rundt, når jeg spiller på det. Det resulterer i, at det samme område på bækkenet altid vender ind imod mig. Er det normalt?"

Svar: Ja! Det er helt normalt.

Grunden til at et bækken roterer er den, at vægtfordelingen i et bækken - uanset mærke - meget sjældent er 100% jævn. Og selvom denne ujævnhed i vægtfordelingen er ganske lille, så drejer et bækken helt naturligt, da stort set alle trommeslagere har deres bækkener hængende i en skrå vinkel. Denne vinkel bevirker således, at den tungeste del af bækkenet - helt naturligt - vil pege ned mod gulvet. Tyngdekraften har gjort sit arbejde.

Pas på keyhole i dit bækken

Korrekt montering af baekken

Når nu dit bækken af sig selv ender med at hænge i samme position, hver gang du bruger det, er det også ekstra vigtigt, at du beskytter det imod dannelsen af et såkaldt "keyhole".

Et keyhole er fænomenet der opstår, når bækkenets ellers runde hul slides, så det til sidst får samme udformning som et nøglehul. Dette opstår typisk gennem længere tids slidtage og vil typisk bevirke, at garantien på bækkenet bortfalder (da det for sælgeren er et tegn på, at bækkenet ikke har været passet ordenligt på.)

Det er derfor også vigtigt at holde øje med, at bækkenholderens beskyttende plast- eller gummidele er intakte, da det ellers kan forårsage "metal mod metal-kontakt".

For at modvirke keyholes og passe godt på sit bækken, kan man benytte en række produkter udviklet til netop dette. F.eks. såkaldte Cymbal Gromits eller et produkt som No Nuts Cymbal Sleeves. No Nuts erstatter nemlig - på enkel vis - både det øverste stykke filt, metalskiver og gummi i en samlet løsning af semi-blød plast. Dette er ret smart, da produktet dels eliminerer risikoen for dannelse af føromtalte keyhole, men også forhindrer tab af de skiver og skruer, som ellers traditionelt sidder på toppen af dit bækkenstativ.

Kurven er tom

KONKURRENCE
>> VIND ET CYMBALWORKS 21" VINTAGE RIDE HER <<